یکی از مهمترین قطعات سیستم ترمز، لنت ترمز هستند. لنت های ترمز مادام العمر نیست، زیرا هنگام ترمز دائماً با اصطکاک مواجه می شوند. بنابراین، مهم است که بدانیم چه زمانی باید آنها را تعویض کنید، با چه چیزی مدلی آن را تعویض کنید و چگونه وضعیت فعلی آنها را تجزیه و تحلیل کنید.
در این مطلب، شما را از طریق راهنمای کامل برای خرید ترمز لنت جدید برای خودرویتان همراهی می کنیم . به شما کمک می کنیم تصمیم درستی را بگیرید تا همیشه شما و عزیزانتان در جاده در امنیت کامل باشید.
بیشتر سازندگان خودرو توصیه میکنند که لنت های ترمز هر ۳۰،۰۰۰ تا ۴۰،۰۰۰ مایل تعویض شوند، به طور کلی هر زمانی که لاستیک خودرو را تعویض میکنید. لاستیک و ترمز با هم همکاری میکنند تا به شما در توقف خودرو کمک کنند، بنابراین منطقی است که لنت های ترمز و "لاستیک ها" خودرو خود را در یک زمان تعویض کنید. با تعویض لنت های ترمز قبل از آنکه به صورت کامل فرسایش پیدا کنند، از نیاز به تعویض دیسک ترمز، بخشی که لنت های ترمز با آن برخورد میکنند تا چرخ از چرخش متوقف شود، جلوگیری میشود. دیسک ترمز هر دو یا سه مرتبه از تعویض لاستیک یا هر ۱۰۰،۰۰۰ تا ۱۲۰،۰۰۰ مایل باید تعویض شوند. چندین علامت مشترک وجود دارد که رانندگان برای هشدار دادن در مورد نیاز به تعویض لنت های ترمز، باید به آنها توجه کنند.
صدای جیغ ترمز: اگر شما پدال ترمز را فشار داده و صدای جیغ بلندی شنیدید، علت آن لنت ترمز است. به طور خاص، یک نشانگر اصطکاک وقتی لنت ها بیشتر از ۸۰٪ ساییده شده باشند به فشار وارد خواهند دیسک ترمز کرد. اگر لنت های ترمز به زودی پس از شنیدن این صدا تعویض نشوند، در واقع به دیسک ترمز صدمه وارد خواهد شد.
لرزش پدال ترمز: اگر شما هنگامی که پدال ترمز را فشار می دهید و احساس کردید که لرزش دارد، نشان دیگری از لنت های ترمز فرسوده است. با این حال این همچنین میتواند مشکل از دیسک ترمز یا سیستم ABS باشد، بنابراین بررسی توسط یک مکانیک حرفه ای را نیاز دارد.
بسته به ترکیب و مواد مورد استفاده در ساخته لنت های ترمز، چهار نوع لنت ترمز عمده در بازار موجود است. لنت ها از نظر عملکرد، قیمت، دوام، طول عمر و ساخت متفاوت هستند. هر کدام برای شرایط مختلف رانندگی مناسب هستند و مزایای خاص خود را دارند، بنابراین انتخاب صحیح لنت ترمز بسیار مهم می باشد. قبل از بررسی اینکه کدام یک برای وسیله نقلیه شما مناسب است، ابتدا هر یک را با جزئیات بیشتری بررسی خواهیم کردیم.
این نوع لنت های ترمز به عنوان لنت های ترمز فلزی هم شناخته می شوند. زیرا شامل مقدار قابل توجهی از فلزات هستند که حدود ۳۰ تا ۷۰ درصد را تشکیل میدهند. لنت های ترمز فلزی از فلزاتی مثل مس، آهن، استیل، یا دیگر آلیاژهای مرکب ساخته شدهاند. لنت ترمز نیمه فلزی به خاطر قابلیت ترمز گیری موثر شان، بیشتر در خودروهای سنگین استفاده می شوند. لنت های ترمز فلزی به خاطر مقاومت بالا در برابر اصطکاک، قادر به دوام بیشتری هستند، به همین دلیل این نوع لنت های ترمز برای خودروهای سنگین که بار حمل می کنند و نیاز به عملکردای بلند مدت دارند بسیار مناسب هستند.
در ضمن لنتهای ترمز فلزی در حالی که ارزانتر از سایر مدل ها هستند، نسبت به ترمز ارگانیک عمر طولانیتری دارند و همچنین گرمای خوبی از خود دفع میکنند.با این حال، آن ها فشار بیشتر بر روی دیسک ترمز وارد می کنند، درضمن گرد و خاک بیشتری تولید می کنند، در دمای پایین (هوای سرد) عملکرد ضعیف تری دارند و سنگین تر از سایر نوع های دیگر هستند. بنابراین این مدل برای خودروهایی که به طور منظم با دمای سرد مواجه هستند یا به عملکرد بسیار بالا نیاز دارند ایده آل نیستند. در ضمن از دیگر معایب لنت ترمز فلزی، پر سرو صداتر بودن این مدل نسبت به لنت های سرامیکی یا ارگانیک می باشد.
مزایا : توانایی ترمزگیری بینظیر، دوام بالا و تفریق حرارتی مناسب.
معایب : صدای بیشتر، ممکن است باعث آسیب زودرس دیسک ترمز شود و در هوای سرد عملکرد ضعیف تری داشته باشند.
ویژگی های کلیدی:
- برای خودروهای سنگین، پیکاپ و دیگر خودروهای کاری مناسب هستند
- به عنوان گزینه ای با قیمت مناسب برای جایگزینی لنت های ترمز قدیمی
- عملکرد بلند مدت دارند
لنت های ترمز سرامیکی یکی از باکیفیت ترین لنت در بازار هستند. لنت های ترمز سرامیکی قادر به دفع حرارت بسیار خوبی هستند و بنابراین در برابر اصطکاک مقاومت بیشتری دارند، بنابراین طول عمر بیشتری دارند و گرد و غبار تولید شده کمتر است، که همه ویژگیهای ایده آلی برای یک لنت ترمز هستند. آن ها همچنین سبک تر از سایر نوع های دیگر از لنت های ترمز با اندازه مشابه هستند. ولی قیمت لنت ترمز سرامیک از مدل های دیگر گرانتر می باشد. همه این مزایا برای خودروهای اسپرت و با عملکرد بالا مناسب هستند.
مزایا : توانایی ترمزگیری بالا، عملکرد بی صدا، گرد و غبار کمتر، دوره عمر طولانی، استهلاک کمتر دیسک ترمز، عملکرد خوب در همه شرایط آب و هوایی
معایب: قیمت بالا
ویژگی های کلیدی:
- برای خودروهای اسپرت و با عملکرد بالا مناسب هستند
- بهترین گزینه برای ارتقای لنت های ترمز
- عملکرد کلی خوب
لنت ترمزهای ترمز غیر آزبستی ارگانیک یا NAO با استفاده از مواد ارگانیک ساخته شدهاند و برای کاهش آلاینده های تولید شده از مواد فرسوده به دلیل اصطکاک لنت های ترمز طراحی شده اند. در واقع منظور از لنت ترمز ارگانیک همان لنت های ترمز بدون آزبست هستند که از موادّی به غیر از آزبست در ساخت آنها استفاده می شود که با رزین به همدیگر وصل شده اند. لنت های ترمز ارگانیک مدرن از الیاف طبیعی مانند لاستیک، ترکیبات کربنی، شیشه یا پشم شیشه ساخته شده اند و همچنین در ساخت برخی از آنها کِولار استفاده می شود. این مواد به هنگام اصطکاک آلودگی ندارند و به راحتی دور ریخته می شوند.
در ضمن لنت ترمز ارگانیک نسبت به برخی از دیگر انواع لنت ها، مثل لنت های فلزی، گرد و خاک کمتری تولید می کنند و در ضمن قیمت شان معقول و کم است. اما از آنجایی که این لنت های ترمز از مواد ارگانیک ساخته شده اند عمر کمتری دارند و بنابراین در کاربردهای با عملکرد بالا و خودروهای سنگین قابل استفاده نیستند. این لنت ترمز برای استفاده در خودروهای سدان کوچکتر و خودروهای کوچک مناسب هستند که در شرایط آب و هوایی معتدل و شرایط جاده مناسبی قرار دارند.
.
مزایا: سایش کمتر دیسک ترمز، عملکرد بی صدا، ملاطفت بیشتر در دیسک ترمز.
معایب : سایش سریعتر، بیشتر گرد و غبار تولید می کنند، دوره عمر کوتاهتر.
ویژگی های کلیدی:
- برای خودروهای کوچک مناسب هستند
- عملکرد بی صدا و رانندگی راحتی فراهم می کنند
- جایگزینی با هزینه پایین